Design skole for nybegyndere. Måske en efterskole ?

Hvad har tøjdesign med photoshop at gøre ?

Det vil jeg fortælle her, for det har nemlig meget mere med hinanden at gøre end man umiddelbart skulle tro.

design efterskoleI samarbejde med en efterskole i Jylland som har en design linje, så har jeg udarbejdet et photoshop kursus, som har fokus på design af tøj og andre tekstiler. Det har jeg fordi at det så uendeligt meget lettere at rette i sine fejl på en pc, fremfor når de er færdige stykker tøj.

Men lad os først lige se lidt mere om hvad man kan opnå som tøjdesigner, og hvilken slags uddannelse man kan få på den længere bane også. For et efterskole ophold gør dig ikke til topdesigner, med mindre du er voldsomt talentfuld.

Følgende uddrag er fraen bacheloruddannelse som tekstildesigner:

På skoledelen bliver du bl.a. undervist i beklædningsdesign og tekstilbearbejdning, i skriftlig, mundtlig og visuel kommunikation samt en række kulturfag som fx kulturteori og -historie.

Dine jobmuligheder finder du bl.a. på højskoler, aftenskoler og produktionsskoler. Du kan også arbejde med formidling af tekstiler på museer, kulturhuse og workshops. – Taget herfra

Forløbet foregik på den måde at vi var et hold på 3 personer ad gangen, således at der var rigeligt med tid til alle på holdet.  Vi lærer photoshop fra bunden af, og lærer at udføre de mest simple ting i programmet, som stadig giver mening i forhold til at skulle lære noget mere om tøjdesign.

For eksempel lærte de det der:

  • At oprette en personlig avatar, som man kan klæde på og af med forskellige stykker tøj ( grafik som ligner det endelige stykke designtøj
  • At ændre i farver
  • At arbejde med forskellige former for struktur, der minder rigtig meget om struktur i forskellige stykker tøj
  • At kunne fritlægge billeder, således at de færdige resultater kan sættes ind i baggrund som passer til designet

Hele forløbet har efterskolen været rigtigt glade for, og jeg ser altid frem til at få flere elever ind den vej igennem.

Jeg tager dog ikke flere elever ind fra andre efterskoler, da min kalender er ret booket op.

Her nedenunder kan se i en fed lille video fra den efterskole, som jeg har arbejdet med i det her forløb.

Design på Lunderskov Efterskole from Lunderskov Efterskole on Vimeo.

Related posts

Leave a Comment